Planeta Piticilor

Cresa

Sediul de pe strada Balta Verde Nr.3 este destinat activităţilor educaţionale antepreşcolare (cresă).

Copiii sunt impărţiţi pe grupe de vârstă începând de la 9 luni.
Aici activitatea educaţională este coordonată de d-na Rodica Şeitan–Andrei, specializată în educaţia timpurie. Ea este ajutată în desfăşurarea activităţilor de 3 educatori puericultori, o asistentă medicală şi trei ingrijitoare.

Sediul creşei este amenajat într-o vilă P+1 construită în anul 2000, cu o suprafață utilă de 350 mp. Curtea are o suprafață de 200 mp și este special amenajată ca spațiu de joacă pentru cei mici. Locaţia dispune de săli de clasă pentru fiecare grupă în parte (cu suprafeţe cuprinse între 25 şi 35 mp), amenajate şi dotate la un înalt standard de calitate, în conformitate cu normele impuse de autorităţile desemnate de stat pentru autorizarea şi avizarea instituţiei de invăţământ preşcolar: dormitor separat, cabinet medical, un grup sanitar pentru adulţi, trei grupuri sanitare pentru copii, bucătărie proprie, vestiar, sală de mese şi o sală de joacă cu o suprafaţă de 80 mp .

Creşa dispune de bucătărie proprie, mâncarea fiind pregătită şi servită în conformitate cu normele de igienă şi siguranţă a alimentelor. Meniurile sunt atent întocmite respectând particularităţile de vârstă ale copiilor şi principiile unei alimentaţii bogate, sănătoase şi diversificate.

Gătim separat meniu pentru copiii alergici la gluten sau la lactoza!

Servicii medicale

Asistenta medicală face zilnic evaluarea stării de sănătate a copiilor și asigură respectarea regulilor de igienă și sănătate în grădiniță.
De asemenea grădinița are contract cu medic pediatru, care consultă copiii periodic.